Free cookie consent management tool by TermsFeed

Lactoferrine 400 mg vult snel de lactoferrine in je lichaam aan. Waarom is dat belangrijk? De natuur heeft het goed geregeld voor pasgeboren baby’s, die heel kwetsbaar zijn. Op dat moment krijgen ze grote hoeveelheden lactoferrine binnen via moedermelk. Helaas neemt dit na het stoppen van borstvoeding af. Hoewel je lichaam zelf ook lactoferrine produceert, is dit slechts in bepaalde cellen en in kleine hoeveelheden.

Bovendien heeft bewerkte voeding en regelmatige stress een negatieve invloed op je lactoferrinevoorraad, evenals weinig lichaamsbeweging. Een supplement met hoogwaardige lactoferrine kan snel je lactoferrinevoorraad weer aanvullen.

Lactoferrine is een eiwit dat van nature in ons lichaam wordt geproduceerd en zijn naam komt voort uit de combinatie van “lacto”, wat verwijst naar melk, en “ferrine”, wat staat voor ijzer. Dit eiwit heeft de eigenschap om ijzer aan zich te binden en is aanwezig in verschillende lichaamsvloeistoffen zoals slijmvliezen, traanvocht, speeksel, gal en slijm in de neusholte, luchtwegen en het maagdarmkanaal. Als baby krijgen we via moedermelk een grote hoeveelheid lactoferrine binnen, maar als volwassene wordt er slechts een kleine hoeveelheid aangemaakt. Daarom kan het interessant zijn om lactoferrine aan te vullen in bepaalde situaties.